Thursday, January 2, 2014

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του site διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσ


Τη φωτογραφία τη δημοσίευσε στο facebook o συνεργάτης μας εκπαιδευτικός Μηνάς Η. Περσελής, ο οποίος την τράβηξε με τη μηχανή του, πριν λίγες μέρες. Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής στις 22 Δεκεμβρίου, στην περιοχή Βάρκες , πολύ κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην ακρογιαλιά don cornelius dead της Αμμούας . Το καλαμάρι – θράψαλο του οποίου το μήκος είναι περίπου ένα μέτρο, το ξέβρασε το κύμα. Στη φωτογραφία εικονίζεται και μία καβουρομάνα, η οποία ετοιμάζεται να γευθεί ένα από τα πλοκάμια του
Το 2003 ανακαλύφθηκε ένα κολοσσιαίο don cornelius dead καλαμάρι, Mesonychoteuthis hamiltoni . Το είδος αυτό μπορεί να φτάσει τα 14 μέτρα σε μήκος, και είναι το μεγαλύτερο ασπόνδυλο. don cornelius dead Έχει επίσης τα μεγαλύτερα μάτια στο ζωικό βασίλειο. Ένα ακόμα γιγάντιο καλαμάρι (Architeuthis) φωτογράφισαν Ιάπωνες επιστήμονες το 2005. Το χειμώνα του 2012 μια ερευνητική ομάδα κατάφερε να κινηματογραφήσει ένα ζωντανό γιγάντιο καλαμάρι σε βάθος 600 μέτρων νότια της Ιαπωνίας.
Πρόσφατα, το φετινό Οκτώβρη, έ να γιγάντιο καλαμάρι μήκους 9 μέτρων και βάρους181 κιλών ξεβράστηκε στην ακτή Λα Αρένα, στην Καντάμπρια της Ισπανίας. Το γιγάντιο αυτό καλαμάρι, του γένους Architeuthis, συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα ασπόνδυλα ζώα στον πλανήτη.
Όταν don cornelius dead ανακαλύφθηκε το καλαμάρι, που μοιάζει να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας, στην παραλία βρισκόταν ο φωτογράφος Enrique Talledoο οποίος don cornelius dead δήλωσε: ένιωσα τυχερός που ήμουν ανάμεσα στα λίγα άτομα που το είδαν, καθώς τα γιγάντια καλαμάρια ζουν σε μεγάλα don cornelius dead βάθη και ελάχιστα ξεβράζονται νεκρά στις ακτές .
Και τα δύο είδη ανήκουν στην κατηγορία των δεκαπόδων κεφαλόποδων μαλακίων. Ψαρεύονται σε μεγάλες ποσότητες στις Ελληνικές θάλασσες και έχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ τους. Το σώμα τους είναι μακρόστενο, μαλακό και γλοιώδες. Στο πρόσθιο μέρος που βρίσκεται το κεφάλι φέρουν δέκα πλοκάμια με βεντούζες από τα οποία τα οκτώ είναι ίσα μεταξύ τους και τα δύο μεγαλύτερα. don cornelius dead Στο πίσω μέρος του σώματος σχηματίζονται δύο τριγωνικά πτερύγια.
Βασική διαφορά τους και εύκολα αναγνωρίσιμη από τον καταναλωτή είναι στα πτερύγια που φέρουν στο πίσω άκρο του σώματος. Στο καλαμάρι τα πτερύγια καλύπτουν το μεγαλύτερο μήκος του σώματος, μέχρι και τα 2/3 αυτού, ενώ στο θράψαλο καλύπτουν λιγότερο από το μισό μήκος του σώματος.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του site διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
Search don cornelius dead for: Πρόσφατα άρθρα ΙΚΑ και άγνωστοι νεκροί κάνουν ποδαρικό στην Κάρπαθο… Έρχεται η εγκύκλιος για την είσπραξη του ενός ευρώ ανά συνταγή. Από την καταβολή εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες Τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στην Αγία Μαρίνα για τον Άγιο Κωνσταντίνο της  Αμμούας Η Θεατρική Ομάδα Αρβανιτοχωρίου παίζει ΕΜΠΕΝΙΖΕΡ ΤV Με πυροτεχνήματα καλωσόρισαν το νέο έτος 2014 σε όλο τον κόσμο. Στο Σύλλογο don cornelius dead των Αιγυπτιωτών Ελλήνων με ανατολίτικους χορούς Αρχείο Ιανουαρίου 2014 Δεκεμβρίου 2013 Νοεμβρίου 2013 Οκτωβρίου 2013 Σεπτεμβρίου don cornelius dead 2013 Αυγούστου 2013 Ιουλίου 2013 Ιουνίου 2013 Μαΐου 2013 Απριλίου don cornelius dead 2013 Μαρτίου 2013 Φεβρουαρίου 2013 Ιανουαρίου 2013 Δεκεμβρίου 2012 Νοεμβρίου 2012 Οκτωβρίου 2012 Σεπτεμβρίου 2012 Κατηγορίες Από καλλιτεχνική don cornelius dead άποψη… Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις Ανταποκρίσεις από τη Ρόδο Ανταποκρίσεις από την Κάσο Αναδημοσιεύσεις Διαλογισμοί-Γνώμες-Απόψεις don cornelius dead Ευχαριστήρια ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΥΓΕΙΑ Ιστορικά – Λαογραφικά Θέματα Κοινωνικά Λαϊκή Ποίηση της Κάσου ΜΟΡΦΕΣ Μια φωτογραφία, μια ιστορία… Οι συνεργάτες μας Πρόλογος Παρουσιάσεις Βιβλίων Πολιτιστικές εκδηλώσεις Συνεντεύξεις Σύντομες Ειδήσεις Τηλεόραση Μεταπληροφορίες Εγγραφή Σύνδεση Καταχωρήσεις RSS Σχόλια WordPress.com
Sorry, your blog cannot share posts by email.

No comments:

Post a Comment