Saturday, January 25, 2014

Energy globe award je ocenění udělované přihlášeným projektům, které šetří energii, využívají obnovi


Ve čtvrtek 11.října proběhlo před kamerami České televize vyhlášení vítězů v již čtvrtém ročníku ankety přezdívané „ekologický Oskar“. O jakou anketu se jedná a kdo je vítězem pro rok 2012?
Energy globe award je ocenění udělované přihlášeným projektům, které šetří energii, využívají obnovitelné zdroje energie, či jinak přispívají ochraně životního prostředí. Tato anketa vznikla v roce 1999 v Rakousku zásluhou enviromentálního inženýra Wolfganga streaming oscars Neumanna.
Enrgy globe award rozlišuje mezinárodní a národní úroveň. Česká mutace této ankety nese název E.ON Energy Globe Award ČR (běžně ekologický Oskar) a uděluje se od roku 2008 pod záštitou energetické společnosti E.ON. Do soutěže streaming oscars se svým projektem může přihlásit každý, vybírat může ze sedmi kategorií. Původní čtyři kategorie byly pojmenovány podle základních živlů (země, oheň, voda, vzduch), později přibyly další tři kategorie (mládež, streaming oscars obec, kutil). Přihlášené projekty hodnotí odborná porota. Z vítězů jednotlivých kategorií potom volným hlasováním široké veřejnosti vzejde absolutní vítěz ekologického Oskara pro daný rok.
Vítěz 2012: Exkurzní centrum kogenerační výroby / Tepelné hospodářství Trhové Sviny, spol. s.r.o. (Trhové Sviny)
Absolutním vítězem ekologického Oskara pro rok 2012 se stal se svým projektem otáčivého domu do extrémních podmínek Bohumil Lhota. Tento projekt se může představit také ve velkém světovém finále, kde bude soupeřit v konkurenci 800 projektů.
Můžete využít tyto HTML značky: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


No comments:

Post a Comment