Monday, February 3, 2014

P vodn kotelnu v hotelov m komplexu nahradily t i kogenera n jednotky a est tepeln ch erpadel, k


Foto | Willy Volk / Flickr.com Projekt sn en energetick n ro nosti Hotelu - vina stv Galant v Mikulov z skal letos nejvy ocen n v sout i E.ON Energy Globe Award R. Autor projektu podle po adatel prok zal, e ani sklen kov plyny nemusej b t v dy odpadem, kter zat uje ivotn prost ed , a daj se vyu t k v rob v na a ve wellness programu. Sout e o ekologick ceny se letos z astnilo 217 firem, obc , kol i jednotlivc . Jde o jednu z nejvy ch ast v historii sout e.
P vodn kotelnu v hotelov m komplexu nahradily t i kogenera n jednotky a est tepeln ch erpadel, kter energetickou mtv awards 2009 kapacitu p em uj na chlad nebo teplo podle aktu ln pot eby vina stv i hotelu. P ebytky mtv awards 2009 tepla, kter vznikaj p i kva en v na, se vyu vaj k oh evu tepl vody, p i v rob chladu se p ebytky pou ij pro chladic a mrazic boxy.
Tak energie odpadn vody z hotelov ho a wellness mtv awards 2009 provozu je tepeln mi erpadly odebr na a znovu pou ita. P i kva en v na vznik sklen kov plyn CO2, kter ale v tomto p pad nen vypou t n do ovzdu , ale znovu se pou ije p i dal ch procesech vinn v roby a pro pot eby uhli it koupele ve wellness programu.
Kone n v sledky zve ejnila energetick spole nost E.ON, kter u n kolik let sout vyhla uje. "Ekologick ho Oscara" vybrali div ci v pra sk m Divadle na Vinohradech z v t z ty sout n ch kategori , kter zvolila odborn porota.
V kategorii Kutil zv t zil energetick aktivn d m architekta mtv awards 2009 Jana e ba v Plzni - Bolevci. Nejlep v kategorii Obec byl projekt obce Kn ice a v kategorii Ml de projekt technologick kolky ENERGIS 24 p edkladatele Radovana ejvla. Nej sp n j projekt Hotelu vina stv Galant mtv awards 2009 vyhr l kategorii Firma.
D le t te | Na e p roda 6/2013 na pultech novinov ch st nk Prvn certifikovan pasivn bytov d m v R je v Mod anech V Koberovech zp stupnili mtv awards 2009 nejv t komplex pasivn mtv awards 2009 ch dom Postavit energeticky etrnou administrativn budovu je levn j , tvrd nov studie Revitalizace panelov ch dom se utkaj v sout i etrn ch staveb
Pra t celn ci chytili pa er ka s 33 kg slonoviny za 1,7 milionu K
Chcete se pod let na vzniku Ekolistu? Napi te n m! M ete n m poslat sv j n zor , nebo n m taky m ete poslat ke zve ejn n svou tiskovou zpr vu . Anebo u n s m ete publikovat pozv nku na akci , kterou po d te.
M te n jak dotaz nebo p ipom nku k Ekolistu? Napi te n m! Tady jsou na e Kontakty . A pokud byste se cht li zeptat na n jakou radu t kaj c se ivota etrn ho k ivotn mu prost ed , m ete vyu t tento formul .
Ekolist.cz nech v svou tenost sledovat syst mem NetMonitor. Chcete n m pomoci vylep it na e slu by? M ete se z astnit v zkumu n v t vnosti internetu v R. Klikn te zde . Dal informace na webu NetMonitoru .
Koup d tsk hry Kiumbov m ete podpo it ekonomickou samostatnost kamen k v ke sk Tabace. Sou st hry jsou v Keni ru n vy ez v n figurky. Sympatick je, e ve ker p jmy ze hry jsou pou ity zp tky v Keni.


No comments:

Post a Comment