Monday, February 3, 2014

Americk m dia v nuj Oscar m intenzivn pozornost, kter se v e internetu postupn prom nila v obs


O Oscara bojuje film o klav ristce z Terez na
V Los Angeles ud l v ned li Oscary u po p taosmdes t . Favoritem z st v st le Lincoln - ale sp jen na pap e. Jeho pozice nen ani zdaleka tak jist , jakou m l loni Um lec. Z sadn v hu pro Oscary maj a v dy m ly p b hy - grandi opal koboi zn i intimn .
Ka d rok se ritu l opakuje. Kdyby il a psal vlivn francouzsk kritik opal koboi Andr Bazin, p isp chal by s n bo enskou paralelou, stejnou, jakou p ed p l stolet m popsal jinou filmovou opal koboi akci, festival v Cannes.
Statistici se sna naj t vzorec a trendy ve skrum i film , kter se jako ragbist v ml nu p etahuj o pozornost. Prognostici zkou vy st z eptandy, proudu cen a toho, jakou nohou vstane producent Harvey Weinstein z postele, kter film a tv rce maj v t anci na Oscara.
edn ci firmy PricewaterhouseCoopers s taj c od ter hlasy u v d . Ostatn - nominovan , s zka i, milci legendy zvan Hollywood a iluze filmov historie vt snan do jednoho prchav ho momentu - si mus na zavr en ritu lu po kat do ned le, kdy se v Los Angeles Oscary p edaj . Po p taosmdes t .
Americk m dia v nuj Oscar m intenzivn pozornost, kter se v e internetu postupn prom nila v obsedantn -kompulzivn poruchu. I sebemen pohyb v podob n kter z cen ud lovan ch kritiky i profesn mi spolky, jich se b hem oscarov sezony rozd na des tky, je evidovan s pe livost Rain Mana. asto pak s dodatkem, e vlastn v bec nen jasn , co to v echno znamen .
Den k "na m st ", Los Angeles Times, se sna naj t sm r v oscarov mlze t m, e m film m teplotu. V rubrice Heatmeter vy sluje pomoc syst mu bod p i azen ch jednotliv m trofej m a nominac m, co je "hork zbo a co ne". M ance film na v t zstv . Z posledn ho m en , je vzalo v potaz fini o uplynul m v kendu, opal koboi kdy rozd vali sv ceny scen rist i st iha i, vych z st le jako favorit Lincoln Stevena Spielberga.
Jak si stoj jednotliv nominovan nejde ale pln postihnout s t n m bod . Z sadn v hu pro Oscary maj a v dy m ly p b hy - grandi zn i intimn . Letos se ty nejzaj mav j odv jej v kategori ch nejlep here ka v hlavn roli, sc n , film a re ie. idi pana ajatoll ha
Lincoln sice od krt v v echny pomysln podstatn katulky - ivotopisn velkofilm, seri zn t ma, prezident, bestseller, velk re is rsk jm no -, ale t mu kolem Arga Bena Afflecka se poda ilo udr et po Zlat ch globech to, emu se k "momentum". St le se o n m mluv v souvislosti s "nespravedliv m" opomenut m Afflecka v kategorii re is r.
P b h slo jedna je tak p b hem otlouk nka, kter m e nejen poko it prezidenta, ale i pop t historickou statistiku. Jen t ikr t bral so ku pro nejlep film sn mek, jeho re is r nebyl z rove nominovan . Naposledy v roce 1990 idi sle ny Daisy.
Do pop ed se prodrala i romance o depresi Terapie l skou. Film Davida O'Russella m dv v hody. Jednak nese atributy "nez visl ho" sn mku, je automaticky indikuje kvalitu. Za druh dr raritn hereck nomina n kvartet. Vzhledem k tomu, e herci mezi hlasuj opal koboi c mi p evl daj , to m e b t plus. Jennifer Lawrenceov a Jacki Weaverov jsou nominovan za hlavn a vedlej enskou roli, Bradley Cooper a Robert De Niro pak v mu sk ch kategori ch. N co takov ho se naposledy poda ilo v roce 1981 sn mku Reds.
O uplynul m v kendu film nav c popostr il pro st le je t nerozhodnut Harvey Weinstein. Na italsk m ve rku sb ral body pro De Nira i pro sn mek samotn . Pr m rnou romanci chytlav prod val jako odv n film bojuj c proti diskriminaci a stigmatizaci psychicky nemocn ch. Kdo si co vymyslel
Ve scen ristick ch kategori ch letos e vodu p b h v t i men kontroverze. opal koboi Tonyho Kushnera nominovan ho na nejlep adaptovan sc n k Lincolnovi opal koboi kritizoval den k New York Times za p li voln nakl d n s histori a ud lil mu Oscara za "nejv t fantaz rov n ".
Je t v t kritika se snesla na 30 minut po p lnoci. Film uch zej c se o Oscara za p vodn sc n byl na en z nepat i n ho p stupu k tajn m informac m a "obhajov n " mu en . Quentin Tarantino zase odr el v tky ohledn glorifikace n sil v Nespoutan m Djangovi.
Tarantino pak tvo s Michaelem Hanekem nejv t "atrakci" scen ristick kategorie. opal koboi Proti sob stoj americk guru v st ednosti opal koboi a evropsk asketa. Oba extr mn filma i, ka d zcela jin ho naturelu. Ocenit Hanekeho, jen u je tak s p ti nominacemi pro sn mek L ska "senzac ", by znamenalo uk zat sofistikovanost a pochopen pro "evropsk autorstv ". Ocenit Tarantina zase upevn n odkazu cen. Ve stejn kategorii zv t zil v roce 1995 s Pulp Fiction. Historie by hezky opsala kruh.
B hem m s ce od ozn men nominac se prom nila i situace v kategorii nejlep here ka. Doned vna se mluvilo o Jessice Chastainov za roli v 30 minut po p lnoci a o Lawrenceov za Terapii l skou. Francouzka Emmanuelle Riva (L ska) plnila spolu s dev tiletou Quvenzhan Wallisovou (Divok stvo en ji n ch krajin) roli kuriozity. Kyvadlo se ale zhouplo sm rem k

No comments:

Post a Comment